PEK YAKINDA!

7. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali 5-9 Aral覺k 2015'te

Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali'nin 7'ncisi 5-9 Aral覺k 2015 tarihlerinde SALT Beyolu ve Aynal覺ge癟it Etkinlik Mekan覺'nda ger癟ekleecek. Y覺l覺n temas覺, bir kez daha "m羹lteciler"... Festivalin ayr覺lt覺l覺 program覺 Kas覺m ay覺 ortas覺nda a癟覺klanacak.

 


Festival fragman覺

6. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali fragman覺 from gadjo on Vimeo


Barolde i癟iler ve m羹lteciler

Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali 13-17 Aral覺k 2014'te film g繹sterimleri, at繹lyeler ve panellerle 6. y覺l覺n覺 kutluyor. '襤癟iler' ve 'm羹lteciler'in ana tema olduu festival program覺nda, Gezi Park覺 direnii, Ukrayna, 癟evre haklar覺 gibi g羹ncel konular 羹zerine belgesellere de geni yer veriliyor.

Bas覺n b羹lteni i癟in t覺klay覺n覺z.

 


2013 Festival fragman覺

5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali fragman覺 from gadjo on Vimeo.


Dijital Aktivizm At繹lyesine kat覺l覺m 癟ar覺s覺

5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali kapsam覺nda 14-15 Aral覺k 2013 tarihlerinde Gezi'nin esini ve deneyimiyle Dijital Aktivizm At繹lyesi ger癟ekletireceiz. Gezi s羹reci pek 癟ok eyi olduu gibi dijital aktivizm mi yoksa aktivizm mi tart覺mas覺n覺 da eskitti. Anaak覺m medyan覺n sustuu yerde her eylemci ayn覺 zamanda bir haberciydi. Soka覺n ve sanal 璽lemin mutlu ve tutkulu birliktelii b繹ylece yarat覺ld覺.

At繹lyenin birinci g羹n羹nde medyam覺z覺n hal-i p羹r melali, dijital aktivizm, yurtta gazetecilii, sosyal medyan覺n toplumsal m羹cadeleler balam覺nda kullan覺m覺, video-eylem, hacktivizm, internet sans羹rleri ve g繹zetim toplumu mekanizmalar覺 ve konunun hukuki boyutu gibi meseleler 羹zerinde d羹羹nce al覺veriinde bulunaca覺z. Aktivist dostlarla buluup sokakla dijital 璽lem aras覺nda gidip gelen deneyimlerimizi paylaaca覺z.
At繹lyenin ikinci g羹n羹nde de kamera kullan覺m覺, kurgunun ana ilkeleri ve uygulama, canl覺 yay覺n yapma, internette g羹venli dola覺m ve anonim kalma hakk覺m覺z覺 kullanma pratikleri yapacak, kolektif 羹retimler ger癟ekletireceiz.

At繹lyeye kat覺lmak isteyenler bavuru formunu doldurarak 10 Aral覺k 2013 tarihine kadar atolye [at] documentarist.org adresine mail atabilir.


Festival posterini birlikte yap覺yoruz!

Bu sene #direni temas覺na younlaan 5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali'nin posteri herkesin kiisel yarat覺c覺l覺覺na a癟覺k olarak tasarland覺. er癟eve i癟inde beyaz bir zemin olarak bas覺lan posterin i癟ini herkes #bencedireni hashtag'ine uygun bi癟imde doldurabilir.

Dilerseniz bo halini indirip [PDF veya JPG] 癟覺kt覺 alabilir ve 'kendi direni'inizi postere d繹n羹t羹rebilirsiniz. Ortaya 癟覺kan posterle birlikte fotoraf 癟ekip bize yollarsan覺z sosyal medya sayfalar覺m覺zda payla覺yoruz.

u ana kadar bize ulaan posterlerden bir se癟kiyi buradan g繹rebilirsiniz.


Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali, 5. y覺l覺nda!

DOCUMENTARIST ekibi taraf覺ndan ger癟ekletirilen Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali, bu sene 14-18 Aral覺k 2013 tarihlerinde 5. y覺l覺n覺 kutluyor. Ana temas覺 "#direni" olarak belirlenen festivalde Gezi Park覺 direnii ile ilgili filmlere geni bir b繹l羹m ayr覺lacak. Bu seneki festival program覺nda ayr覺ca "g繹癟menlik" ve "kad覺n haklar覺" temal覺 filmlere de yer verilecek. Hafta boyunca bir 癟ok yan etkinliin ger癟ekleecei festivalde g繹sterimler SALT Beyolu, Aynal覺ge癟it Etkinlik Mek璽n覺 ve Dutch Chapel'de ger癟ekleecek.

14-18 Aral覺k'ta bir kez daha "hangi insan haklar覺?" demek i癟in hepinizi salonlara bekliyoruz!